Přeskočit na obsah

Vánoční řetězy

    Symbolem Vánoc je vánoční stromeček. Co by to bylo však za Vánoce, kdyby vánoční stromek nebyl osvícený parádním vánočním řetězem? I když děti se zaměřují především na to, co najdou za dárky pod stromečkem. Poutavá světýlka na vánočním stromku však oslní děti i dospělé.

    LED světelné řetězy

    Vánoční řetězy se v poslední době hodně vyrábí s LED diodami. Takové LED světelné řetězy mají vysokou svítivost, malou spotřebu a dlouhou životnost. To jsou vlastnosti, které uspokojí každého uživatele. Na nosném kabelu se nacházejí LED světelné zdroje různých barev – především teplá bílá, studená bílá nebo mix barev. Nosný kabel mívá většinou zelenou, černou nebo bílou barvu. LED diody s Flash efektem disponují třpytivými záblesky, díky kterým je LED řetěz ještě větším očním poutačem.

    LED světelný řetěz – teplá bílá

    Venkovní světelné řetězy

    Venkovní světelné řetězy jsou vyrobeny tak, aby vydržely nízké venkovní teploty a byly odolné vůči povětrnostním vlivům a srážkám. Venkovní řetězy mají hodnotu IP krytí alespoň 44. Využít je můžete i k dekoraci interiérů, i když interiérové vánoční řetězy mají slabší nosné kabely.

    Vánoční řetěz – mix barev

    Vánoční řetězy do zásuvky a na baterie

    Vánoční řetězy lze napájet z elektrické zásuvky nebo na baterie. Některé zahraniční světelné řetězy se dodávají s adaptérem, který slouží jako převodka na evropskou zásuvku. LED řetězy na baterie vám umožňují umístit světelný řetěz i na místo, které je daleko od elektrické zásuvky.

    LED řetěz na baterie

    Prodlužování vánočních řetězů, příslušenství

    Některé svítící řetězy se dají napojovat a prodlužovat – dát za sebe několik řetězů a napájet je z jednoho zdroje. Nebo k řetězu přidat vánoční motiv (LED hvězdu, kometu, vločku..) Na trhu je různé příslušenství k vánočním řetězům (prodlužovací kabely, rozbočovací kabely, ..). Vždy je však nutné volit kompatibilní doplňky pro daný produkt.

    LED řetěz – studená bílá

    Vánoční výzdoba, nákup

    Vánoční řetězy jsou krásnou světelnou výzdobou v období kolem Vánoc. Instalují se nejen na vánoční stromečky, ale i k vánoční dekoraci oken, plotů, balkónů, teras, altánků, garáží apod. Širokou nabídku kvalitních profesionálních LED řetězů najdete např. v eshopu Dexys.cz. Pokud jste ze Slovenska, můžete využít eshop StudioGreen.sk.